Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


?Hajvasalás?

2010.11.20

 

Egy Chicagoban rendezett nemzetközi bőrgyógyászati találkozón elhangzott, a hajsütő bizonyítottan károsítja a haj szerkezetét.

A hajvasaló napi használata erősen károsítja a hajat, mert elégeti és széttöri a szálakat. Erre a vásárlás előtt a fogyasztó figyelmét is fel kellene hívni, ám ez a leggyakrabban elmarad. Pedig a hajvasaló komoly sérüléseket okoz, főleg, ha a legmagasabb hőfokon használják, és ezeket a sérüléseket későbbnagyon nehéz, vagy nem is lehet helyrehozni. 

 

 A szépségért szenvedni kell - Fotó: Google

Egy Sydney-i bőrgyógyász, Dr Phillip Artemi elmondta, hogy ez a jelenség egyre növekvő méreteket ölt Ausztráliában. Rengeteg nő keresi fel aklinikákat súlyos hajkárosodással. "Ha megfigyeljük az eladási statisztikákat, láthatjuk, hogy egyre többet áldoznak az emberek azért, hogy egyenes legyen a hajuk. A televízióban és a filmeken a legtöbb ember hajaegyenes, és mindenki ezzel igyekszik lépést tartani." - mondta Artemi. "A baj ott kezdődik, amikor nem a megfelelő módon, vagy túl gyakran teszik, ésezzel akkora károkat tesznek magukban, amit csak hosszú idő alatt lehet helyrehozni."
 

Persze, egy kis mértéktartásba még senki sem halt bele - Fotó: Google

 
A hajvasaló tönkreteszi a hajszálak külső részét. A haj szárazzá válik, aszálak könnyen töredeznek és szétnyílnak. A hajvasalóval tönkretett hajat egy-két évig rövidre kell vágni, kerülni kell a hajsütő és hajszárítóhasználatát, továbbá a napfényt. A haj károsodását elkerülendő a hajsütőthetente legfeljebb két alkalommal szabad használni, csakis száraz hajon, és170 fok alatti hőfokon."Ha követni akarja a divatot, rendben van, de csakésszel, ha nem akarja teljesen tönkretenni a haját." - mondta a szakértő.
 

 A pillanatnyi szépség azért nem éri meg hajunk 
elvesztését - Fotó: Google

 

Magyarországon is egyre többen vásárolnak ilyen termékeket és sütögetnek lelkesen. DE lányok! Hogy a hajatok mindig és ne csak egy-egy este legyen szép, fontos, hogy ne vasaljátok szenesre!

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.