Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Természetes hajpakolások télre!

2011.01.15

 A hajápolást télen sem szabad félvállról venni. A nőiesség és a szépség évelő. Íme pár otthon is könnyen alkalmazható, de teljes mértékben hatásos trükk.

 

oliva olaj

Az olíva olaj nem csak ízletes saláták és húsok elkészítésére alkalmas. Nagyon egyszerűen a hajra kell kenni, 25-30 percig rajta hagyni, majd langyos vízzel teljesen ki kell mosni. Kétszeresen is jó hatással van a hajkoronára. Először is lehetővé teszi, hogy minélkevésbé töredezzen és még makulátlan csillogást is ad neki. Még ennél is tökéletesebb ápolást érhetünk el, ha egy kis tálkábanmézzel keverjük össze, és így összeállt masszaként applikáljuk. Ígyselymesebb végeredményt kreálunk.

 

 

méz

Megszoktuk, hogy teánkba, esetleg kávénkba csurgatjuk a mézet, de mint az előző példa is mutatja, büntetlenül masszírozhatjuk loboncunkba. Ám a méznek szőkítő hatása is van, pláne, ha egy kis citromlevet is hozzáöntünk. Tökéletes és egészséges mód a világosabb haj elérésére. A megszokott hajmosás előtt ajánlott ezt a módszert kipróbálni, és utána jó alaposan ki kell öblíteni és meg kell mosni hajunkat.

 

haj

 

Amikor jön a hideg idő, feltétlenül sapkát kell hordani a hajhullás elkerülése végett. Ám, ha biztosak akarunk lenni a dolgunkban, egyéb – asapkán kívül – intézkedéseket is kell tennünk. A különböző gyógyszerek és kémiailag előállított termékek helyett erre is van házi megoldás. A csalángyökérből főzött tea, hajmosás utáni rendszeres alkalmazása helyükön tartja hajszálainkat. Forrástól számított 2 percig kell főzni. Ha kihűlt, a hajmosás után szánjuk még egy percet az imént készített főzet használatára, ezzel öblítsük hajunkat.

 

 

citrom

 

Lehet azonban kicsivel bonyolultabb kencéket is készíteni a konyhai alaptermékekből. Vegyünk két tojást, egy kis almaecetet és egy félcitromot (csak a leve kell). A tojásokat verjük fel habosra, mintha csak egy pompás piskótához készülődnénk, majd alaposan kenjünk hajunkra és masszírozzuk fejbőrünkre. Hagyjuk hatni pár percig, aztán távolítsuk el, de nem ám akárhogy. A sötét hajúak almaecetes vízzel a világosabb hajúakpedig citromlével. Így nem csak bársonyosabb és kezelhetőbb lesz hajunk, de még a hajszínünket is védi.