Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kutya horoszkóp

2010.11.20

 Szűz  ( Augusztus 24. -  Február 23. )

Ha azt az elvet valljuk, hogy egy tudós mindig jó a háznál, akkor célszerű Szűz jegyű állatot választanunk.

A jegy szülöttje annyira ragaszkodó és odaadó, amennyire csak egy igazi kutyus lehet.

Ha szűz jegyű kutyusunk van...

 

Földjegyű állatként a Szűz kutya kifejezetten kiegyensúlyozott, higgadt és nyugodt, még azzal sem lehet kihozni a sodrából, ha szembesítjük azzal a ténnyel, hogy befejeződött a Dallas.

 

Állati és emberi körökben is okos, eszes ebként tartják számon. Mindent összevetve jól nevelhető, gyors felfogású ebről van szó, akit érdemes kutyaiskolába vinni.

 

Imádja a feladatokat, így munkakutyaként is nagy hasznát vehetjük. Jó fej kutyusként mindig készenlétben áll, hogy örömet szerezzen gazdájának: pusztán szeretetből fog neki egy postást, szomszéd nénit, csibészt. A jegy szülöttje igazi versenyszellemmel megáldott (vagy megvert) eb, bár időnként a kimértség, tartózkodás nyomait is felfedezhetjük benne.

 

Némileg csökkenti a Szűz kutya érdemeit, hogy aggodalmaskodó, válogatós természete van, amellyel még a hozzá hasonlóan finnyás kutyabarátokat is képes könnyedén felbosszantani. Időnként hiperaktivitás jeleit mutatja, ezt nézzük el neki, valószínűleg máshogy gondolkodik, mint mi.

 

Oroszlán   ( július 24.  -augusztus 23. )

 

 

Duracell nyuszi-jellegű, vidám, pörgős állatok az Oroszlán jegyében születettek. Barátságos, kedves, rokonszenves természetűek, ám ha kell, akkor oroszlánként balhéznak a lépcsőházból beszűrődő gyanús hangok hallatán...

 

Duracell nyuszi-jellegű, vidám, pörgős állatok az Oroszlán jegyében születettek. Barátságos, kedves, rokonszenves természetűek, ám ha kell, akkor oroszlánként balhéznak a lépcsőházból beszűrődő gyanús hangok hallatán, persze mindezt a gazdi és a család érdekében. Folyton a család bizalmát keresi, és az elnyert bizalmat foggal-körömmel (ez talán kis túlzás) igyekszik is megtartani. A lojális és tüzes Oroszlán tehát vitathatatlanul az otthon királya.A jegy szülöttje szuperaranyos, humánorientált, adni és kapni egyaránt szerető társállat. Az odaadó anyamacska fenséges erejével minden élőlényt - legyen az kicsi vagy nagy - szeretetteljes gondoskodásába vesz.


Az Oroszlán jegyében született kutyák végtelenül vidám, energikus, barátságos állatok. Szelíd, de ugyanakkor bátor, merész természetűek is. A szeretnivaló Oroszlán kutyák megtartották tehát harci szellemüket, és kiválóan elboldogulnak mai - szemet-szemért, fogat-fogért - elvet való világunkban.Legkiválóbb jellemvonásai között sorolhatjuk fel, hogyhűséges, adni tudó, kapni szerető, emberorientált eb. A jegytárs macskához hasonlóan minden kis- és nagyállatot a gondoskodó anyakutya vehemenciájával vesz védelmébe.A kis jellemhiba náluk is a csillapíthatatlan feltűnési viszketegség és szereplési vágy. Azt hiszik, hogy ők a világ és a társaság közepe, és ha egy pillanatra is alábbhagy a hangulat, akkor az örökre foltot ejt a becsületükön. Ezt elkerülendő, hangos méltatlankodással követeli ki magának a figyelmet és az elismerést.

 

Rák  ( június 22. -  július 22. )

A Rák jegy szülötte kicsit tudathasadásos személyiség: egyik pillanatban gondoskodó és szeretetteljes, a következő percben pedig már az ágy alól fúj és morog a közeledőkre.

 

A Rák jegy szülötte kicsit tudathasadásos személyiség: egyik pillanatban gondoskodó és szeretetteljes, a következő percben pedig már az ágy alól fúj és morog a közeledőkre. 

 

A Rák jegyében született kutyakészséges, érzékeny és türelmes jószág. Minden eszközt bevet, hogy a figyelem középpontjába kerüljön, határozottsága - kedvenc csontja elrejtésében éppen úgy, mint bármi másban - folyamatosan és erőteljesen megmutatkozik. Szintén a Rák macskákkal rokon jellemvonást mutatva nem sieti el az útjába kerülő - akár manccsal fogható, akár jelképes - akadályok átugrását. A lényeg, hogy mégiscsak megugorja azokat.A Rák kutya mindenkivel szemben barátságos, jó természetű, ám ezt remekül leplezi, ha a családjának épségéről van szó, így mindezek mellett megbízható őrző-védő ebnek se kutya.Nem kifejezetten előnyös jellemvonása, hogy a hold ciklikus változásai igencsak szeszélyessé és kiszámíthatatlanná tehetik a javíthatatlanul hangulatember (jobban mondva hangulatállat) Rák kutyát mind az ember, mind más állatok irányában. Lehangoltság, rejtőzködés és titkolózás - a biztos jelei annak, hogy Rák kedvencünk világa épp a feje tetejére állt.

Bika  ( április 21.  -  május 21. )

 

Erős, határozott, állhatatos, ugyanakkor konok és zsarnok, de legalább nem hisztis - ezek jellemzik leginkább a jegy szülötteit.

 Nem mellékesen nyugodt, megbízható és igen odaadó teremtmények, ha minden akaratuk szerint történik.

 

 

A Bika jegyében született kutyaszintén erős, kitartó, rendíthetetlen; zsarnoki természetét és makacsságát valamelyest feledteti a tény, hogy remekül ért a gazdi megvigasztalásához és jókedvre derítéséhez is.

 

Egészen addig engedelmes és szófogadó, amíg a kedvére teszünk. De ha nem tetszik neki valami, akkor bizony megmakacsolja magát, falnak fordul, megvető pillantásokkal jelzi, hogy őméltóságát megsértették, és csak hosszas könyörgések árán hajlandó leereszkedően szóba állni a gazdival.

 

Rossz tulajdonságai közé sorolhatjuk azt is, hogy nem kedveli a változást, mint ahogy azt sem, ha akarata ellenére utasítani próbáljuk valamire.

 

Egyik legjelesebb tulajdonsága a hűség, képes akár órákat várni egy lepukkant kocsma előtt a hőn szeretett gazdira. Barátságos természetének köszönhetően kellemes és kiváló társaság az ember számára.

 

Kos (  március 21.  -   április 20.  )

A Kos jegyében született kutyus erős akaratú, határozott, önálló, rámenős - igazi macsómancs, ahogy gondosan belőtt sérójával a világ tudomására hozza, hogy ő az úr a háznál.

 

A Kos jegyében született kutya a fülétől a farkáig impulzív, erélyes állat, néha kicsit idegesítően az. Gyakran megtapasztalhatjuk lobbanékony természetéből fakadó heves érzelmi kitöréseit. Függetlensége, szabadságvágya, dominanciára való törekvése a farkaséhoz hasonlító.

 

A Kos kutyák a kutyavilág mozgatórugói és felforgatói. Igazi sztárkutyaként számára a kockázatvállalás, a merész kaland nem nagy dolog, a gazdi persze ezt nem feltétlen így gondolja. Célratörő, tudatos ebként mindenben első szeret lenni, nem praktikus ebben megakadályozni, mivel akár testi erejét is beveti, hogy bizonyítson.

 

Még egy egyszerűnek tűnő sétáltatás is extrém sporttá változhat, mert akkora erővel húz, ha meg póráz nélkül visszük ki, esélyes, hogy összekap egy másik kutyával, és az is legalább annyira kellemetlen. Mármint a gazdinak.

 

Született vezetőként hajlamos az önző, türelmetlen, zsarnoki viselkedésre. Ilyenkor minden hiábavaló, amíg magától le nem nyugszik, célszerű vagy kedvére tenni, vagy békén hagyni, mert előfordulhat, hogy a feszültséget a bokánkon vezeti le.

 

Halak  (  február 20.  -  március 20. )

Ha spirituális beállítottságúak vagyunk, akkor ideális választás a Halak jegyben született kutya, mivel titokzatos, természetfeletti tulajdonságokkal rendelkező állat hírében áll.

 

A Halak jegyében született kutya  kitűnő megfigyelőképességgel rendelkezik. A jegytárs macskánál nem kevésbé rejtélyes, rendkívüli képességekkel megáldott állat. Dús fantáziával rendelkező, érzékeny ebként ismert, veleszületett hatodik érzéke, éleslátása szembetűnő. Kivételes adottságai gazdái előtt sem maradnak rejtve.

 

Érzékeny, finom lelkű kutyaként gyorsan megérzi mások hangulatváltozásait. Intuitív, csupa szív ebként csípőből bedob néhány jókedvre derítő figurát: például váratlanul ráugat egy gyanútlan járókelőre, aki halálra rémülve összeesik, vagy megkergeti a szomszéd stresszre érzékeny, díjnyertes csirkéit.

 

A Halak kutya könnyen válhat az érzéketlen, zord környezet áldozatává és sodródhat a társadalom peremére. A szabadban kószáló eb az egészségére ártalmas helyzetekbe kerülhet, kiszámíthatatlan emberekhez csapódhat (akár még egy BKV-ellenőr kutyája is lehet), ami társadalmi megítélésén sokat ronthat.

 

Vízöntő ( január 21.  -  február 19 )

Szabadnak születtek, szökési technikájuk figyelemreméltó, ezért Vízöntő állatok tartásakor célszerű beruházni egy GPS jeladóba.

 

Barátságos, magabiztos természetével a Vízöntő jegyében született kutya nem csupán nyílt, közvetlen, de ugyanakkor intelligens és jóindulatú állat is. A fakó egyenkutyák sorába ő sem hajlandó beállni. Leghőbb vágya, hogy önállóságának, függetlenségének a házban és a szabad ég alatt egyaránt érvényt szerezzen. Ha ez mégsem sikerül, akkor inkább elszalad.

 

Imádja a játékos bolondozást, remekül kijön a többi állattal, határozott és magabiztos társaság. Szereti a saját útját járni, de vele született emberbaráti ösztöne arra sarkallja, hogy szükség esetén segítő mancsot nyújtson gazdájának.

 

Ha nem akarjuk, hogy önérzetünk nagyon megsérüljön, akkor ne írassuk be kutyaiskolába. Túl sok sikerélmény nem származik a dologból, ráadásul elég kínos válaszolni "Az én kutyám nagyon okos és nagyon jól halad. És a tied?" - jellegű kérdésre, mert a mi Vízöntő kutyánk maximum csak nézni hajlandó, ahogy a kiképző a hülye agyszüleményeit akarja ráerőltetni, és inkább a saját gondolatait valósítja meg.

 

Unalomtűrő képessége gyakorlatilag nulla, ha a hangulat gyér, akkor inkább nemes egyszerűséggel, akár mondat közepén is lelép, és ha nincs rajta jeladó, lehet, hogy sosem tudjuk meg hova.

 

Ikrek ( május 22.  -  június 21.  )

 

A jegy szülöttei fürge, gyors észjárású, "nagydumás" állatok. Sportos beállítottságúak, minden lehetőséget megragadnak az önfeledt játékra, hancúrozásra.

 

Ikrek jegyében született kutyák a macskákhoz hasonlóan élénk, zajos és fürge állatok. Állandó felügyeletet és szórakoztatást igényelnek, mert erős szabadságvágyuk miatt, és pusztán időtöltésből Houdinit megszégyenítő módon képesek elszökni. Nem vetik meg a játékos bolondozást, főleg ha a gazdi is beszáll a mókába.Érzelmeiket, véleményüket gyakran vad csaholással hozzák a világ tudomására, célszerű nem panelban tartani, mert a szomszédság feltehetően kevésbé fogja értékelni kutyánk egy-egy szenvedélyes és főként hangos megnyilvánulását.

 

 

 

 

 

 

 

Bak ( december 22.  -   január 20. )

A Bak jegyében született kutya türelmes és körültekintő. Állhatatos és céltudatos.

 

A Bak jegyében született kutya hasonlóan türelmes és körültekintő állat. Rámenős, a kitűzött célt mindenáron eléri, legyen szó arról, hogy ugatásával az őrületbe kergesse a szomszédot, vagy csak arról, hogy ki aludjon a gazdi helyén. Önbizalma időnként határtalan, nem ritka, hogy nem kifejezetten egy súlycsoportba tartozó kutyának próbálja bizonyítani rátermettségét és hősiességét. Agilis, engedelmes természetével elnyeri a gazdi elismerését. Kitartása, állhatatossága győzelemre segítheti kutyakiállításon, otthoni játékos vetélkedésekben egyaránt.

 

Nem egyszerűen önérzetes: a kutyaranglétra csúcsán érezve magát kegyesen veszi pártfogásába a segítségre szoruló embert és állatot. Egyetlen morgás nélkül nyújt segítő mancsot.

 

Bár a Bak kutya kötelességtudó, nem túl jó pont, hogy állhatatossága időnként önkényúri megnyilvánulásokba csap át, erőszakosan, önfejűen viselkedik, amit sokan ki nem állhatnak.

 

 

Nyilas  ( november 23.  -  december 21. )

A Nyilas jegyében született kutya elbűvölően kedves, mókás, szabadságot kedvelő állat. Született minitigrisként ajtón kívül, a szabadban érzi magát a legjobban.

 

A Nyilas jegyében született kutya nem kevésbé bohókás, játékos, sportos életmódot kedvelő állat. Született farkasként a szabadban érzi magát igazán elemében. Vad őseihez hasonlóan imádja a kalandot, kockázatot, veszélyt, ezért ha olcsón és különféle technikai kütyük beszerzése nélkül meg akarjuk úszni egy nagyobb terület védelmét, akkor érdemes befektetni egy Nyilas kutyába, mert roppant megnyugtatóan intézi a betolakodók problémáját.

 

Nagyon optimista természete ember és állat számára egyaránt vonzó társasággá teszi. A szája sarkában megbújó kis mosollyal pedig garantáltan népszerűségi versenyt nyer. Igazi eszes kutya.

 

Nem válik előnyére ugyanakkor, hogy időnként ugatásával, vonításával valódi vihart képes kavarni. Ilyenkor még a gazdi csendre intő szava sem szent. Ezzel pedig nem csak az ő, hanem ebtársai elismerését sem vívja ki.

 

 

Skorpió ( október 24.  -  november 22. )

A Skorpió jegyében született állatok olaszos temperamentumú, heves, indulatos állatok, csipetnyi tudathasadásos beütéssel.

 

A Skorpió jegyében született kutya szintén energikus, életerős, szenvedélyes állat. Lobbanékony, heves, néha borzasztóan kotnyeles és nyüzsgő, de ezt ellenpontozza józan, kötelességtudó viselkedése.

 

Az időnként rátörő hülyeségellenére a Skorpió kutya legtöbbször rendkívül rokonszenves, megnyugtató jelenség. Szuperérzékeny, lelke mély, mint a feneketlen óceán. Felszínes, felületes Skorpió eb egyszerűen nem létezik.

 

A tapasztalatlan gazdi igencsakmeghökken, mikor először szembesül a Skorpió kutya két étkezés közötti időtöltésének alternatív formáival: szisztematikus csontarchiválás, rendszeres postásfuttatás, kötögetés, horgolás.

 

Igaz a mondás: irigy, mint a kutya. Irigységből, féltékenységből adódó hisztijeivel képes arra, hogy embert, állatot gyorsan, jó messzire űzzön maga mellől.

 

Mérleg ( szeptember 24.  -  október 23. )

 

A Mérleg jegyében született kutya ösztönösen a lelki egyensúlyra, belső békére törekszik. Ezeket a tulajdonságokat tekintve akár buddhista is lehetne. De nem az.

 

Jellemzően barátságos, társaságkedvelő teremtés a Mérleg kutya is. Emberrel, állattal egyaránt jól kijön. Ha elhanyagolják, képes meglehetősen hangosan megosztani a világgal mellőzöttségét.

 

Tehát ha kevés időnk van rá, akkor inkább válasszunk kitömött kutyát, az ugyanis sokkal kevesebb törődést igényel. És még a szőre is kevésbé hullik. Megfelelő társaságban viszont határtalan a jókedve és az öröme.

 

A jegy szülöttje lehet bár szemrevaló, csinos pofival megáldott kutyus, egyéb fontos erényei közé tartozik, hogy megfelelő trenírozással igen könnyen engedelmes, szófogadó ebet faraghatunk belőle. A Mérleg kutya tehát nem csak szép, hanem okos is. Mint minden Mérleg kedvenc, a Mérleg kutya is elfogulatlan gazdája iránt és az ember legjobb barátjának sem utolsó.

 

Rossz tulajdonságai között első helyen kell megemlítenünk dönteni nem tudó, határozatlan természetét. Ha egyszerre egynél több csontot kap, már nem tudja, melyiket kezdje először rágcsálni. De a döntést azért hagyjuk rá: végül is a horoszkópja szerint magas kutya-IQ-val rendelkezik.

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.