Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Otthon horoszkóp

2010.11.20

 Kos,a kezdeményező

 Cselekvés, kezdeményező erő, önmegerősítés – ezek a legfontosabb jellemzői a március 20. és április 19. között születetteket. Szeretik a kihívásokat, szívesen vállalkoznak, lelkesek, autonómok, néha azonban egoisták és türelmetlenek. Mottójuk: kalandra fel!

Az állatöve első jegyének, a Kosnak szülöttei dinamikusak, impulzívak és merészek, szó szerint keményfejűek és az életnek számos területén szeretnek elsők lenni. Spontán belevetik magukat olyan helyzetekbe, melyet mások messzire elkerülnek. Nehezen viselik a korlátozottságot vagy a szabályokat.Szeretik az elfoglaltságot, ezért otthonuk mindig olyan, mint egy tevékeny kaptár. A beltéri dekoráció és otthonuk csinosítgatása nem igazán fontos számukra. Szívesen belevetik magukat egy lakásfelújításba, ám hamar érdeklődésüket vesztik, amint a kezdeti kihívás köddé válik. Így a Kos otthona csak tudatos erőfeszítéssel teremthető meg. Kövessenek el mindent, hogy otthonukban ne uralkodjon el a káosz. Fontos, hogy szakítsanak időt a takarításra és a rendszeres rendrakásra. A bejárati ajtó legyen masszív, hogy kibírja az állandó csapkodást, illetve az ütéseket, karcolásokat. A nappaliban elsősorban a térre kell figyelni. Használjanak tiszta, szögletes vonalakat. Mivel tűz jegyről van szó, közel áll hozzájuk a vörös szín, mellyel beltérben csínján kell bánni. Lehet azonban alkalmazni nagy, matt felületen, illetve úgy is lehet használni, hogy fokozatos átmenetet képez a sötétből a világosba. Előnyös, ha a Kos otthonában valódi lángok is helyet kapnak, mondjuk egy kandallóban. A padlónál a lényeg a könnyű tisztítás és karbantartás. Ennek megfelelően a laminált felületek, a linóleum, lakkozott vagy festett parketták kiválóan megfelelnek a célra. Jó lehet még a kerámia járólap és a szőnyegpadló is. A világítás legyen modern, süllyesztett: spotok vagy falilámpák.
A Kos jellemzően azért eszik, hogy éljen, és nem fordítva. Ennek megfelelően otthonának legritkábba látogatott helyisége a konyha. Az időt és energiát kímélő eszközök széles választéka alapvető fontosságú számára. Életbevágó a mosogatógép és a mikrohullámú sütő, a mélyhűtő.A rozsdamentes acél konyhai alkalmazása különös hangsúlyt kap nála. Kedveli a fűszereket, ezért ajánlott a fűszertartókat gondosan kiválasztani.
Hálószobájához ideális helyet kínál a tetőtér. Ha erre nincs mód, fekhelyét magasan a föld felett kell elhelyezni, akár egy galérián. Az ágy alatti területet tárolásra lehet használni. A Kosok nem töltenek órákat a fürdőben. Célszerűsége miatt a zuhanyt részesítik előnyben.
Finomabb szövetek, például a selyem, illetve egyszerű, erősebb anyagok – pamut és lenvászon – illenek hozzájuk. Ne alkalmazzanak nehéz és dombornyomásos anyagokat.Színük a vörös és annak minden árnyalata. Anyaguk a vas, az acél, a rubin és a gránit. Növényeik az aloé, a katuszok, muskátli, magyal és lonc, illetve minden tűlevelű fa és cserje.
Tipp
Ha meglepnénk őket valamivel, akkor fafaragáshoz való éles szerszámokkal, barkács eszközökkel, fából faragott dísztárgyakkal, fém szobrokkal, kovácsoltvas kiegészítőkkel biztos sikert arathatunk.

 Bika,a komfortos

Biztonság, stabilitás, anyagközpontúság – röviden így jellemezhetők azok, akik április 20. és május 20. között jöttek világra. Nehezen találni a Bikánál szilárdabb, stabilabb személyiséget. Állhatatos, megbízható és rendíthetetlen emberek, akik az élet anyagi oldalára helyezik a hangsúlyt.

A Bika rajong a rutinért, a biztonságért, a gyakorlatiasságért és az ételekért. Haragjuk lassan bukkan a felszínre, de ha megjelenik, valóban rémisztő.
Legtöbbször több szálon kapcsolódnak az otthonukhoz és egyéb tulajdontárgyaikhoz, ezeket ugyanis értékes befektetésnek tekintik ebben az ingatag világban. Otthonuk békét és nyugalmat sugároz. Az idősebb Bikák ízlésüket életük korábbi szakaszában alakították ki, ám kortól függetlenül rajonganak konzervatív és hagyományos, valamint az osztályon felüli és luxus dolgokért. Imádják a drága pamlagokat, gigantikus televíziókat, királyi ágyakat, hatalmas kádakat. Esztétikai érzékük igen fejlett. Sokan közülük élénken érdeklődnek az építészet, a lakberendezés iránt és tudatosan figyelik azokat a lehetőségeket, melyekkel jelenlegi lakhelyük tovább fejlődhet. Mivel föld jegy, otthonában nagy hangsúlyt kapnak a természetes anyagok. Kiváló kertészek, így a növények sem hiányozhatnak otthonukból. Biztonságra törekvő lénye miatt otthonát minden módon megvédi az illetéktelen behatolóktól.A Bika nappalija a határtalan lazítás és relaxáció területe. Ebben döntő szerepet játszik a puha bútorzat. Egy hatalmas, telepárnázott dívány, melyet szép formája miatt vásárolt meg, a szoba tökéletes fókuszpontja lehet és egyben olyan hely ahol egy fárasztó nap után megpihenhet. Kedveli a patinás bőrbevonatot, a virágmintákat. Nem dobja ki a régi bútorokat, inkább minőségi anyagokkal felújíttatja azokat. Legyen a nappaliban puha padlószőnyeg, minél bolyhosabb, minél fényűzőbb, annál jobb. Szóba jöhet még az egyszínű fapadló, illetve a természetes kőburkolat is. A világításnak az ellazulást, a romantikus hangulatot kell segítenie, ezért nem árt fényszabályozós kapcsolót alkalmazni. A falak hangulatvilágítását bronzból vagy rézből készült lámpákkal oldhatják meg.A Bika szeret enni, tehát a konyha fontos helyiség az otthonában. Szívesen kísérleteznek új ízekkel, fűszerekkel, ezért ezek tárolása és a különféle eszközök nagy hangsúlyt kapnak nála. Konyhájában, amennyire csak lehet, a bútorzat készüljön fából, és ha van rá lehetőség, egy szabadtűzű tűzhellyel megkoronázhatja a berendezést. Az ő konyhájukból nem hiányozhat a szakácskönyveket tartó polc és egy tágas palacktartó sem. Sok Bika számára nélkülözhetetlen kincs a kamra.
Hálószobájának kötelező kelléke a hatalmas, puha ágy, melyen a legfinomabb anyagú paplan és számos nagy párna hever. Némelyik Bika megengedi magának az olyan cicomákat, mint a csipkék, fodrok, gazdag hímzések.Fürdőszobája rengeteg lehetőséget kínál a fizikai élvezetek számára. Inkább kádban szeretnek hosszan fürdőzni és nem ritka, hogy nem kerámia járólapra, hanem puha padlószőnyegre lépnek ki. Alapvető kellék a fűtött törölközőtartó.
Színei a halványkék, halványzöld, rózsaszín és minden pasztell árnyalat. Anyaga a sárga- és vörösréz, a bronz, a smaragd és a jáde. Kedvenc növényei a százszorszép, a gyűszűvirág, a liliom, a mák, a kankalin, a rózsa és a viola, az alma-, körte- kőris- és fügefa.
Tipp
Meglephetjük a Bikákat művészeti albumokkal, bronz vagy réz szobrokkal, festményekkel, ritka, cserepes növényekkel vagy egy hatalmas, illatozó, gyönyörű rózsacsokorral.

 

 

 

Ikrek,a társasági lény

 

A május 21. és június 20. között születetteknek, azaz az Ikreknek a kiváló kommunikációs készség, a gyors gondolkodás és tanulás, a változatosság és az elfoglaltság a legfontosabb jellemzői. Mottója: a változatosság gyönyörködtet.

Az Ikrek jegyű emberek szeretnek beszélni, levelet írni, telefonon trécselni, e-mailt kapni és küldeni, sőt, pletykálkodni. Veleszületetten kíváncsiak, ezért mindig tanulnak. Gyakran aktívan vesznek részt a helyi közösség életében, folyamatosan látogatóba járnak és látogatókat fogadnak, éhesek az intellektuális ösztönzésre. Gyűlölnek és nem is képesek egy helyben tétlenül ülni. Sokoldalúak és hatalmas energiákkal rendelkeznek.Mivel életmódjuk inkább a városokhoz, mint a vidékhez köti őket, és folyton összejöveteleket, partikat látogatnak, otthonukat is ennek megfelelően tanácsos berendezni: legyen világos és jól szellőző, hiszen levegő jegyről van szó. Az Ikreknek szüksége van a sok napfényre. Ajánlatos kialakítania egy vendégszobát, vagy legalább egy vendégágyat, matracot beszerezni azoknak, akik nála ragadnak éjszakára is. A társasági érintkezés kellékei is megfelelő mennyiségben kell, hogy rendelkezésre álljanak: étkészlet, evőeszközök, poharak és minőségi alkohol. Ha azonban békére és csendre van szüksége, akkor a pihenéshez egy puha kanapét választ, ahol összegömbölyödve egy jó könyvvel vagy magazinnal múlatja az időt. Házán, lakásán legyenek nagy ablakok, melyeken keresztül folyamatosan figyelemmel kísérheti, mi zajlik körülötte.
Nappalija egyszerű, rendezett és könnyű tisztán tartani, miközben sok olyan részletet tartalmaz, amely felhívja magára a figyelmet. A falak legyenek semleges színűek, egyszínű, esetleg lakkozott fapadlózattal. Bútorai tiszta és modern tervezésűek, legjobbak a lekerekített vonalak. A többszínűség leköti a figyelmét, de inkább a pasztell árnyalatok mellett döntsön. A különböző jellegű bútordarabok között érezhető összetartó erő érdekesebb, izgalmasabb látványt nyújt, mint a pontosan egymáshoz illő garnitúrák, díványok és székek. Csak pillanatokra ülnek le, ezért a székek jobban szolgálják életmódját, mint a nagy karosszékek. A nappali fókuszában a dohányzóasztal és a vendégek számára fenntartott székek álljanak.


Az Ikrek nem töltenek túl sok időt a konyhában. Berohannak egy csésze kávéért vagy egy tál zabpehelyért. Ennek megfelelően a hasznosság kerül előtérbe és a helyiség könnyű tisztítása az elsődleges szempont. Fontosak a praktikus tárolóhelyek: falra szerelhető fogasok, polcok, nyitott szekrények. Ideális számára a reggelizőpult és a körülötte lévő nagyobb ülőkék vagy székek. Egy konyhai televízió vagy hifi kiváló unaloműző.
A jegy szülötte a hálószobát gyakorlati célokat szolgáló területnek tekinti. Ahhoz, hogy életét a számára megfelelő tempóban élhesse, elegendő mennyiségű alvásra van szüksége. Ideálisak a pasztell színű falak és hálószoba bútorok. Az ablak elé tegyenek nehéz függönyt vagy rolót, zsalut, hogy innen kizárják a napfényt.Az Ikrek fürdőszobája ugyancsak tiszta és világos, berendezése levegős. Az egyszerű, ám változatos felületű mozaikcsempe, a sok átlátszó üveg, jó választás ide.
Színe a sárga, különösen a halványabb árnyalatok. Anyaga a higany, az achát, általában a csíkozott kövek, a topáz és a pamut. Növényei a páfrányok, levendulák és a gyöngyvirág, illetve minden diófajta.
Tipp
Nagy örömet szerezhetünk az Ikreknek modern, színes képekkel, poszterekkel, fémből vagy üvegből készült sima, hosszúnyakú vázákkal. Szereti a tükröket is, mint dekorációt.

 

 Rák,a családcentrikus

A június 21. és július 22. között születettek legfontosabb tulajdonsága az otthon szeretete. Törődőek, érzékenyek, kiváló szülők, kedvesek, kitartóak és takarékosak. Mottójuk: a család mindenek felett.

A jegy szülöttei az egyik percben mélabúsak, visszahúzódók és megközelíthetetlenek, a következőben pedig kedves, kellemes emberek, akikkel szívesen megismerkednénk. A Rák számára egy meleg, óvó és tápláló családi környezethez való tartozás fizikai és érzelmi egészségének fő meghatározója. Különösen az erős anyai kapcsolat játszik nála fontos szerepet. Ez a kapcsolat nem mindig könnyű, de erős, hosszan tartó és alapvető hatással bír.
Az egész állatövben ez a jegy áll legszorosabb kapcsolatban a háziassággal, otthonnal és általában a családdal. Az ideális Rák otthon ezért egy nagy család otthona is egyben sok rokonnal, baráttal. Itt mindenki kényelmesen érzi magát, amikor idelátogat. Otthonának atmoszférája kicsit kaotikus, de minden itt lakó vagy ide látogató embert külön üdvözölnek, felismernek, megetetnek és egyéni kívánságaiknak megfelelően kezelnek. Nem ez a legrendesebb jegy és gyűlöl bármit kidobni, így nála a rend és a tisztaság soha nem lesz fő tényező. A Rák különös kapcsolatban áll a gyűjteményekkel és a régiségekkel, nagyon szereti a családi ereklyéket kirakosgatni a polcokra és a lakás különböző pontjaira.Nappalija inkább kényelmes, mint praktikus. Általában pihentető és belakott érzést kelt, arra bátorítva a látogatót, hogy lerúgja cipőjét és lazítson egyet. Stílusa tradicionális. Gyakran érez erős kötődést a múlttal, így az öreg és kissé elhasznált bútorok erősítik az ósdiság amúgy is általános érzetét. Egy nagy, jól megtömött könyvszekrény és a családi fényképek nagyszerű kiállítása segít az otthonosság érzetének megteremtésében. A padlózat legyen kopásálló és praktikus, miután a családtagok és látogatók hada komoly igénybevételt jelent. Járólap vagy lakkozott felületű fapadló az ideális. Világítás legyen indirekt, finom és romantikus. A Rák egyébként kedveli a természetes napfényt, ezt lágyan omló, puha függönyökön keresztül érdemes a szobákba engedni.A konyha a Rák otthonának középpontja. Számára legjobb egy tipikus vidéki konyha, melynek közepén egy hatalmas fa étkezőasztal áll. Általában itt zajlik az élet. A közepes árnyalatúra színezett fa ideális tónus az ilyen helyiségek számára. Jól illenek ide a hagyományos, üvegfalú szekrények is, melyekben jelentős mennyiségű konyhai eszköz és kellék tárolható. De lóghatnak az edények a fali akasztókon is. Jellegzetes elemek a kerámia- és terrakottaedények, tálak, egy hagyományos konyhai mérleg. Nyitott falipolcokkal növelhető a rakodó felület.
A hálószoba a Rák végső menedéke. Kedveli a kényelmes, majdnem fényűző ágyat, a különleges párnákat és a drága paplanokat. Jó választás a kovácsoltvas vagy fa ágykeret. Az ágyneműt a klasszikus fehér szín uralja.A fehér a fürdőszobában is kiváló alapszínnek bizonyul, kék vagy zöld foltokkal ajánlott megtörni a túlzottan merev hatást. Egy régimódi öntöttvas kád illik legjobban a Rákhoz, néhány kupac fehér törölközővel és puha köntössel.
Színe a fehér, az ezüst, a füstszürke, az ezüstkék és a zöld. Anyaga az ezüst, a holdkő és az igazgyöngy, illetve minden natúr matéria. Növényei minden fehér virág – rózsa, akantuszfű, folyondár, liliomok és vízililiomok, juhar és más nedvdús fák.
Tipp:
A Rák számára telitalálat a régiség, az ősökről és közvetlen családjáról készült fényképek, albumok. Kedvelik a beltéri vizes tárgyakat, a vázákat, tálakat, melyekben növényt nevelhetnek.

 

Oroszlán,a nemes szívű

 

Önkifejezés, csillogás, siker, nagylelkűség, nemes szív, őszinteség – e tulajdonságokról ismerhetjük fel a július 23. és augusztus 22. között születetteket. A hódolatot követelő Oroszlánok mottója: a legjobbnak lenni.

A jegy szülöttei hűségesek, és akkor igazán boldogok, ha hatalmi és presztízs pozícióban lehetnek. Ha megkapják azt a csodálatot és elismerést, amely érzésük szerint jár nekik, nincs olyan dolog, amit meg ne tennének szeretteikért. Szenvednek attól, ha középszerűségre és másodosztályú helyzetbe kényszerítik.
Az Oroszlán jegyűek mindenből a legjobbat szeretik, vonzódnak a kastélyokhoz, a palotákhoz, kedvelik a lenyűgöző báltermeket, így aztán a való életben nagy esély van arra, hogy otthonuk a személyes kastélyukká válik. Szeretik a gyerekeket és az állatokat, ezért nem ritka, hogy többféle házikedvencet tartanak és otthonuk gyerekzsivajtól hangos.Nappalijában használhat élénk és kontrasztos színeket. Vágyik a természetes fényre, ezt nagy ablakokkal, széthúzott függönyökkel kaphatja meg. Az ablakok körül legyenek színpompás drapériák és ablakszárnyak, kárpitozott karnisok és függönybojtok. Alapvető szerepet töltenek itt be a kényelmes díványok és karosszékek. A jegy számára ideális padlózatot könnyű gondozni és tisztítani. Illik az Oroszlánhoz a fényűző szőnyegpadló, a díszes, márványhatású kerámia járólapok, ha azonban valódi luxusra vágyik, dombornyomásos fekete bőr padlózaton is gondolkodhat.
Lehetőleg nappali fényt árasztó izzókkal világítson, különösen a gyenge, külső fényviszonyok esetén. Az ablakok előtt függő, napfény színű drapériák hasonló hatást nyújtanak.Konyhai berendezési mindig a legújabbak és legmodernebbek, és valószínűleg a legismertebb márkák közül kerülnek ki. Konyhájában előnyben részesíti a rozsdamentes acélt. Nem hiányozhat innen egy feltűnő bortartó tele válogatott italokkal. Az Oroszlán nem a legelkötelezettebb szakácsok egyike, de szórakoztató házigazda.
A hálószoba, mint a lakás legprivátabb, legszemélyesebb része, az a helyiség, ahol a fényűzés szeretete leginkább megnyilvánul. Központi eleme természetesen az ágy, amely határozott megjelenésével hozzájárul a további részletek sikeres kialakításához. Az Oroszlánhoz nem illik semmilyen alacsony vagy szerény fekvőhely, sokkal inkább egy hatalmas keretű dupla ágy. Tökéletes megoldás a baldachinos ágy. Ahol a fényűzés a vezérelv, a puha, bolyhos szőnyeg is alapvető fontosságú.A fürdőszoba a tisztaság és könnyű karbantarthatóság elvét követi. Legyen meleg és hívogató, mivel az Oroszlán ódzkodik a hidegtől. Jól hangsúlyozza a fényűzést a padlófűtés. Kiválóan illenek ide a sárgaréz szerelvények, a napszínű mozaikcsempe és a hatalmas tükör.
Ha a lehetőségek engedik alakítson ki otthonában szaunát, tornatermet, esetleg medencét.
Színe a napfényszíneihez áll közel: sárga, arany, narancs. Anyaga az arany, a gyémánt és a borostyán. Növényei a napraforgó, a körömvirág, a ciklámen, a rozmaring és minden nagyvirágú kúszónövény, valamint minden citrus- és pálmaféle.
Tipp
Szívébe lophatjuk magunkat egy nagyméretű, aranykeretes tükörrel vagy egy ugyancsak aranykeretbe foglalt festménnyel.

 

 Szűz,a gyakorlatias

 

Az augusztus 23. és szeptember 22. között születetteket a tisztaság és a rend szeretete, az egyszerűség, az elemző készség, a lelkiismeretesség és a segítőkészség jellemzi. Mottójuk: mindennek megvan a maga helye.

A jegy képviselői keményen dolgoznak, kötelességtudóak és mindig az élet gyakorlatias dolgaira koncentrálnak. Túlzott igényük a tökéletességre egyben fő hibájuk, mivel gyakran illetnek kritikával másokat. Azonban a Szűz legkeményebben önmagát kritizálja.
Biztosak lehetünk benne, hogy a Szűz otthona első látásra makulátlan. Ők komolyan irtóznak a piszoktól és a rendetlenségtől, ezért nagy energiát fektet abba, hogy a dolgok szervezetten és gördülékenyen haladjanak körülötte.
Otthonában kedveli a nagy tereket, a világosságot, a halvány és semleges színeket, illetve az egyszerű dekorációt. A jegy ízlése egyszerű, de nem hideg. Kiváló szeme van a részletekhez, így még az egészen kis dolgokra is nagy figyelmet szentel. A tér újszerű és zseniális tárolási megoldásokkal tarkított, intelligens felhasználása otthonának tipikus jellemzője. A Szűzhöz különösen illik a skandináv stílusú berendezés.Nappalija szolidan bútorozott, a modern és a hagyományos stílust kombinálja egymással. A legmegfelelőbb padlózat a fapadló vagy a laminált változat, itt-ott dekorációs szőnyegekkel. Ezek készülhetnek kókuszháncsból, szizálból, kenderből, jutából. A bambusz vagy rattanbútorok könnyed és kényelmes fesztelenséget biztosítanak. Jól jöhet egy világos színű dívány vagy karosszék. A bútorzat legyen egyszerű vonalú, világos fából készült. Mivel a Szűz szoros kapcsolatban áll az ebédlő területével, kiváló bútor lehet számára egy ebédlőasztal, amely esetleg egy világos, kertre néző ablak mellett helyezkedik el. Ezt a jegyet a kertekhez is különleges kapcsolat fűzi. A beáradó fény legyen a lehető legtöbb, de a megvilágítás inkább legyen erős és indirekt, mintsem csillogó és verőfényes.A Szűz számára a konyha a lakás egyik legfontosabb helyisége. Ez a jegy a könnyű, egészséges ételeket kedveli, az eszközök is ezt tükrözik. A berendezésben fontos szerepet kapnak a tárolófelületek, a rozsdamentes acél, a nyír, a bükk.
A hálószoba egyszínű és minimalista stílusú. Jól mutatnak a csupasz téglafalak, a csövek és egyéb ipari szerelvények – különösen, ha loftlakásról van szó.A fürdőben alkalmazzanak fehér vagy enyhén törtfehér színt, természetes világítást, illetve a plafonba és a falba süllyesztett halogénlámpákat. Szerencsés választás az egyszerű vonalú polcon egy sekély, tányér alakú mosdókagyló. Nagy, keretnélküli falitükör, természetes vízfolyásra emlékeztető csapok, kosarak az egyszerű ugyanakkor kifinomult stílust erősítik.
Színe a szürke, az őzbarna, a szürkésbarna, a halványsárgák, kékek, zöldek és a barna további árnyalatai. Anyaga a higany és a szardonix. Növényei a nárciszok, minden kisvirágú színes növény és a diófélék.
Tipp
Szűz jegyűknek telitalálat egy kő padlóváza, olyan tárgyak, melyeknek funkciójuk van, illetve néhány, egyforma virágból álló csokor.

 


Mérleg,a harmonikus

 

szeptember 23. és október 22. között született Mérlegekre a béke, a nyugalom, a kiegyensúlyozottság és a könnyedség jellemző. Mottójuk: a nyugalom mindent megér.

Az állatöv híres béketeremtője, a környezetében lévő eleganciát és szépséget bálványozza. Társasági lény és jó diplomáciai érzékkel rendelkező személyiség, aki különösképpen törődik kapcsolataival. A Mérleg a lakberendezéshez legközelebb álló jegy. Született vágy él benne, hogy környezetet széppé tegye, így számíthatunk arra, hogy otthona maga a tökéletesség. A Mérleg kapcsolatban áll a Távol-Kelettel, ezért egy innen származó erőteljes téma jól alkalmazható a lakás legfontosabb tárgyain. A távol-keleti stílus határozott, levegős, hűs és takarékos. Ezenfelül erős esztétikai vonzerővel rendelkezik. A Mérleg otthon tehát nyugodt, tiszta és derűs.Nappalijában a falak fehérre vagy törtfehérre festettek, egyszínűek. A távol-keleti témát hangsúlyozza néhány kép a falon, miközben a sötét sarkokban lógó tükrök a Feng Shui alapelveit tükrözik. A padlózat természetes anyagú – kókuszháncs, kender, juta vagy szizál – esetleg lakkozott. A fekete vagy wenge alacsony asztalok és egyéb, sötét fabútorok jól kiegészítik a képet. A székek is legyenek sötétek. Megfelelnek az acélból, fekete műanyagból vagy fekete bőrből készült változatok is. Egy négyzet alakú és egyszínűre kárpitozott fehér dívány, rajta néhány kontrasztos párnával elegendő kényelmet biztosít a Mérleg számára.
A jegy szülötte kedveli a lágy, romantikus fényeket, így a keleti témán belül fontos szerepet kapnak a beltéri papírlámpások és az ablak előtti papírredőnyök.A konyhában folytatható a távol-keleti téma. A munkafelülethez jó a pala, a gránit vagy ezek szintetikus megfelelői. A természetes sötét fa, bambusz vagy fehér laminált berendezési tárgyak tovább tökéletesítik a képet. Egymással kontrasztos egyszínű, fekete és fehér porcelánok, fali csempék és kiegészítők tovább finomítják a stílust.
A Mérleg hálószobájában a kulcsszó az egyszerűség. Egy futonágy vagy egy alacsony, ágyvég nélküli matrac jó folytatás a keleti sémához. A bútorzatot a minimumra kell szorítani: néhány vesszőfont szék, rattan éjjeliszekrény, fa vagy nád sötétítők illenek ebbe a környezetbe.A fürdőszoba középpontja lehet egy nagy, padlóba süllyesztett fürdőkád. Mivel ez nem mindenhol kivitelezhető, kompromisszumot jelenthet egy egyszerű kád, mely néhány, kellően hangsúlyos lépcsőn érhető el.
Színe a rózsaszín, a kék legtöbb árnyalata és a halványzöld. Anyaga a vörösréz, a jáde, a zafír, a türkiz, a kvarc és a fehér márvány. Növényei a hortenziák, nagy rózsák, ibolyák és minden kék virág, valamint a kőris a nyárfa és a szőlő.
Tipp
A Mérleg örülni fog a kínai kalligráfia egy-egy példányának bekeretezett képként, de tetszését nyerhetjük el az orchideát, lótuszt vagy bambuszt mintázó virágtémákkal is. Szóba jöhetnek még a keleti stílusú kerámiák.

 

Skorpió,a titokzatos

 

Magányos, szenvedélyes, megújulni képes, elszánt, okos és lojális – ezek a legfontosabb tulajdonságai az október 23. és november 21. között születetteknek. Mottójuk: magamban több vagyok.

A Skorpió intuitív, elmélyülésre hajlamos és nagyon zárkózott ember. Kiváló megfigyelő, jól kiismer másokat. A legjobb barátok és a legrosszabb ellenségek. Úgy érzi, minden dolog, ami megéri a cselekvést, az megéri, hogy teljes figyelmét annak szentelje. Ez a jegy különösen kapcsolódik a titokhoz, ármányhoz és ez gyakran bútorzataiban is megnyilvánul. Nem a lakberendezés minimalista megközelítését részesíti előnyben. Kedveli a különlegességeket, a kézzel készített érdekes felületű és anyagú tárgyakat és az egy szobán vagy lakáson belül található különböző kisebb területeket.Otthonának bonyolultsága azt a célt szolgálja, hogy felkeltse és fenntartsa érdeklődését, figyelmét.
A látogatók nehezen találják meg otthonát, és ha sikerrel járnak, azt alig tudják megkülönböztetni környezetétől. Nappalijában a titok és misztika időtlen világát fedezheti fel a vendég, egy múltidéző, árnyékos világot, amelyre erős hatást gyakoroltak az Ezeregy éjszaka bazárjai és sikátorai. A padlózatot gazdagon dekorált, talán berber és beduin szőnyegek borítják. Török kelim és más dús, egzotikus szőnyegek függnek a falon. Jól illik ide az alacsony dohányzóasztal, díszes heverő a hozzá illő szekrénykével vagy tálalóasztallal. A sötétbarna keményfa, a míves, bonyolult faragások, a ritka darabok varázslatossá teszik a berendezést. Szükség lehet kézzel varrott és díszített, bőrből készült puffokra és egy nagy, díszes vízipipára.
A Skorpió otthonának világítása tompított. A vastag, egyenetlen felületű függönyök és hevenyészett drapériák, a fa ablaktáblák, az egzotikus sötétítők a természetes napfény kizárását és csökkentését szolgálják. A gyertyafény, ami igazán közel áll a jegyhez.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.