Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szépségtanácsok strandolás utánra

2011.05.28

 

Szépségtanácsok strandolás utánra

Egyetlen, strandon töltött nap kikezdi a bőröd és a hajad? Cseppet se félj, tanácsainkkal újra a régi fényedben ragyogsz majd!
 

 


foto:profimedia.hu

 

Probléma:
A strandolás után még eltelhet pár óra, mire hazaérsz. Ne hagyd, hogy a só vagy a klór órákon át kínozza a bőröd!
Megoldás:
Ha lehet, minden mártózás után zuhanyozd le magad, este pedig ne sajnáld a hidratálókrémet!

Probléma:
Nálad a nyaralás nem azt jelenti, hogy a hasad sütteted, hanem inkább az aktív pihenés híve vagy? Ezt azért ne nevezzük problémának! Azt viszont annál inkább, amikor az egész napos kutyagolás után úgy érzed, leszakadnak a lábaid.
Megoldás:
A lábápolás legfőbb tudósai több termékkel is hozzájárulnak ahhoz, hogy a nyaralás kellemes emlék legyen. Hidratáló lábkrémek, sarokbőr ápoló krémek közül választhatsz.

Probléma:
Félsz, hogy a strandon utolér egy nem várt gomba vagy herpesz:
Megoldás:
Sok veszélyt rejt a közös vécé, zuhanyozó. Légy nagyon óvatos! Dobj be egy pár fertőtlenítő kendőt a táskádba, hidd el, jól jöhet! A lábgombásodás megelőzésére a legjobb, ha egy forró, teafaolajos lábfürdőt veszel.

Probléma:
Annyi figyelmeztetés ellenére is sikerült leégned.
Megoldás:
A hagyományos tejfölös pakolás is szuper megoldás, de ha lehet, vess be egy drasztikusabb fegyvert. Például egy sejtregeneráló balzsamot, amely azonnal enyhíti az égő érzést és a fájdalmat.

Probléma:
Szomjas a bőröd egész nap, de a rettentő melegben nem kívánod a krémezést még a legkönnyebb textúrájú krémmel sem.
Megoldás:
Fújd be az egész arcod finom hidratáló arcpermettel, amikor csak érzed, hogy húzódik és száraz a bőröd. Smink felett is egész nyugodtan használhatod.

Probléma:
Száraz és kezelhetetlen lesz a hajad már pár nap nyaralás után? Az UV-sugarak és a víz, amiben egész nap lubickoltál, nyomot hagy a hajkoronádon.
Megoldás:
A napozás utáni termékek keramidokat és B5-provitaminokat tartalmaznak, amelyek újjáépítik a kiszáradt hajat és hajvégeket. Használj hajvédő spray-t napozás közben! Ne aggódj, nem lesz ragacsos tőle a hajad!