Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Smink- és frizuratippek arcformához!

2010.11.19

Szív alakú arc

Az áll kissé kihegyesedő és az arcforma a homlok felé szélesedik. Korrigáljuk a felfelé szélesedő formát
Frizura:
Előnyösebbre alakíthatjuk az arcformát, ha egyik, vagy akár mind a két oldalon kissé a homlokba húzzuk a hajat, az áll körül pedig kifelé fésüljük.
Smink tipp:
Ehhez az arcformához bátran hangsúlyozhatjuk az ajkat rúzzsal, vagy szájfénnyel, így áthelyezzük a hangsúlyt az esetleg túl széles homlokról az áll környékére.

Kerek arc

Ezt az arcformát a hajviselettel és a sminkkel könnyen nyújtottabbra, oválisabbraigazíthatjuk.
Frizura:

Lényeges, hogy a homlokát még az se akarja el teljesen, aki frufrut visel, így hosszíthatjuk ugyanis az arányokat. Az oldalsó tincseket fésüljük kissé az arcba, hogy keskenyebbnek tűnjön.
Smink tipp:
Hangsúlyozzuk a szemet! Az igéző tekintet eltereli a figyelmet a túl kerek formáról. Kék szeműek próbálják ki a téglavörös, vagy rózsaszínes szemhéjárnyékoló púdert, a különleges színkontraszt kiemeli a tekintetet.

 

Szögletes arc

Az álcsont határozott vonalú és szögletes, lágyítsuk a vonalakat.
Frizura:
A lágy ívek az ál körül és a kissé homlokba húzott haj ívesebbé és oválisabbá varázsolja az arc formáját. A teljesen egyenes hajnál is előnyös, ha a frizurát enyhén íves vonalúra szárítjuk.
Smink tipp:
Mivel az álról szeretnénk elterelni a tekintetet, hangsúlyozzuk bátrabban a szemeket! A csillogó selyemporok használatával nagyobbnak láttathatjuk szemet, sejtelmes lesz a tekintet.

 

Hosszúkás arc

Az oválisnál kissé nyújtottabb, keskenyebb arc, próbáljuk szélesíteni.
Frizura:
A legideálisabb a frufru viselete volna, de ezt nem mindenki kedveli . Kerekebbnek látszik az arc, ha az ál körüli tincseket nem fésüljük befelé, és a fejtetőn nem magasítjuk meg a hajat. Viseljünk laza lehetőleg vállig, vagy legalább ál alá érő, lépcsőzetesre vágott frizurát.
Smink tipp:
Használjunk pirosítót! Az arccsont alá helyezett, élénkebb pír szélesíti az arcot, és korrigálja az arányokat.

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.