Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az infraszauna jótékony hatásai

2011.01.15

 Az infraszauna jótékony hatásai

 

Az infraszauna

A szaunázás egészségmegőrző és támogató hatásának köszönhetően ma már egyre inkább kezd hazánkban is meghonosodni. A legtöbb kozmetikában, fitnesz-teremben és hotelben van már izzasztókabin. Ezek közül az egyik legújabb intenzív hatású szaunázási módszer az infraszauna . Különösen azok kedvelik nagyon, akik nem szeretnek nagyon melegben sokáig ücsörögni, vagy nem bírják a magas hőmérsékletet, és mégis szeretnének a bőrön keresztül salaktalanítani.

Hatása

Az infravörös hőkabin a láthatatlan fény tartományában infravörös sugarakat bocsát ki. A bőr gyengéden és egyenletesen felmelegszik, a pórusok kitágulnak, a sugarak egyenletesen áthatolnak a vérerekkel gazdagon átszőtt bőrrétegen kb. 4 cm-es mélységig. Ott hőenergiává alakulnak, és a véráram útján gyorsan eloszlanak az egész testben, kellemes melegségérzetet támasztva.

A felmelegedés hatására felgyorsul a vérkeringés, ami jótékony hatást gyakorol a szív- és érrendszerre. Fokozódik az anyagcsere, és a kiválasztási folyamatok meggyorsulása következtében gyorsul a szervezet salakanyag-eltávolítása, csökken a túlzott savasodás. Az immunrendszer aktivizálódik, védekező- és öngyógyító erőink növekszenek.

Mi történik szaunázás közben?

Az infraszauna használata nagyon biztonságos: a keletkező sugárzási hő összetétele azonos a napsugárzás összetételével, azonban annak káros ibolyántúli komponense nélkül. Az infrakabinban 40-70 ° C-os hőmérsékleten jóleső, kellemes izzadás indul meg.

Normál szaunában a verejték 97%-a víz, míg az infraszaunázáskor csak 80%-ban vizet vesztenek a szövetek, a fennmaradó 20% a faggyúmirigyeken keresztül történő verejtékezéskor kiválasztódó koleszterin, tejsav, zsírfelesleg, nehézfémek, továbbá egyéb a a szervezet egészséges működés gátló, felhalmozódott kémiai anyagok. A faggyúmirigyeken keresztül történő ilyen mértékű méregtelenítés normál esetben csak egy maratoni futáshoz mérhető megerőltető testgyakorlással érhető el, amire viszont nagyon kevés ember képes fizikailag, és főleg a modern korban kevés embernek van rá ideje.

Az infraszaunában azonban ezt egy 30-40 perces kezelés alatt el lehet érni, sőt akár 6-800 kilokalóriát is el lehet égetni.

Mikor és kinek ajánlott?

  •  Az egészség megőrzése, betegségmegelőzésre 


  •  Az immunrendszer folyamatos erősítésére 


  • Erős stresszben és/vagy rendszertelen életet élők számára hatékony   stresszoldásra 


  •  A fogyni vágyók számára az alak és testfelépítés javítására 


  • Bőrproblémák kezelésére (pikkelysömör, akne , ekcéma) 


  • Cellulitisz (narancsbőr) megszüntetésére, a bőr megfiatalítására 


  • Keringési betegségek kezelésére 


  •  Emésztési és anyagcsere-problémák kezelésére 


  • Mozgásszervi problémákkal küszködőknek - fájdalomcsillapításra, gyulladáscsökkentésre, sérülések kezelésére


Az infravörös hőkabin kúraszerű vagy rendszeres használata - tudatos táplálkozás mellett - biztosítja immunrendszerünk megerősödését, az egészség, a fizikai és szellemi erőnlét helyreállítását és növelését.