Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Téli szépségtippek

2010.12.14

 

Szépségtippek az arcra és kézre

Maximális figyelmet fordítasz az arcbőrödre, mégis pattanások tarkítják? Szürkének látod az arcbőrödet? Hullik a szempillád? Borzasztó állapotban vannak a kezeid? A következő kérdésekre válaszolva megtudod, hol a hiba.
 

 


1. Törülközőt használsz az arcod radírozásához?
HIBA!
Csináld inkább a tiszta kis kacsóiddal. A minitörülközőben vagy arcmosó kesztyűben ugyanis vígan üldögélnek a baktériumok.

2. Fürdés után ugyanazzal a törülközővel törlöd szárazra az arcod és a tested?
HIBA!
Nem kéne. A közösködés pattanásokat idézhet elő az arcodon.

3. Hetente cserélsz ágyneműt?
SZUPER!

De egy hét legyen a maximum. Ne húzd tovább soha, mert a szennyeződések szintén irritálni fogják éjszaka a bőrödet, amikor szegény regenerálódni szeretne.

3. Szürkének látod az arcodat, s csupán a kialvatlanságra fogod?
HIBA!
Ahogy beköszönt a tél, egyre szárazabbé és feszülőssé válik a bőrünk. Fáradtabb, szürkébb az arcunk. A hideg hatására a bőr védőrétege meggyengül, fogékonyabbá válik a környezeti szennyezőanyagok káros hatásaira. Egy jó minőségű krémbalzsam azonnal enyhíti a bőr szenvedését, és egész napos hidratálást biztosít.

4. Hullik a szempillád, s meg szeretnéd erősíteni?
SZUPER!
A pilláink 90 naponta lecserélődnek, de ez egy természetes folyamat. Szóval, ha azt veszed észre, hogy egy párat elhullattál, az még nem gond. Ha viszont lényegesen több hullik ki, elképzelhető, hogy a sminklemosód formulája nem a legmegfelelőbb, kiszárítja a pilláidat, és ettől sérülékenyebbé válik.

5. Szörnyű állapotban van a kezed, de csak krémezed?
HIBA!
Alap, hogy krémezz mint egy kisangyal minden kézmosás után és lefekvés előtt. A körmödre használj vitaminos körömápolót, és hetente egyszer, lefekvés előtt kétszer annyi krémet vigyél fel, húzz rá egy cérnakesztyűt, és várd a csodát. El fog jönni.