Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Személyiségedről árulkodik, hogy hogyan alszol

2010.11.20

 

Személyiségedről árulkodik, hogy hogyan alszol



 Személyiségedről árulkodik, ahogy alszol

Összegömbölyödve, magzatpózban, háton vagy éppen hason alszol? Nem is hinnéd, mennyi mindent elárul személyiségedről az, hogy milyen testhelyzetben hajtod álomra a fejed - a Wellnesscafe összegyűjtötte neked a legérdekesebb tudnivalókat az alvási pozíciókról!

Életed egyharmadát alvással töltöd - nem mindegy tehát, hogy ezt a sok időt milyen testhelyzetben töltöd! Lássuk, mit érdemes tudnod a leggyakoribb alvási pozíciókról!

1. Ha magzatpózban alszol

Ahogy elálmosodsz, oldalra fordulsz az ágyban, összegömbölyödsz, és egészen a hasadig felhúzod a lábaidat? Akkor úgy alszol, ahogy az emberek közel fele – a magzati póz ugyanis a leggyakoribb alvási pozíció, elsősorban a nők körében. A szakemberek szerint ez a testhelyzet arra utal, hogy bár kívül keménynek és magabiztosnak tűnsz, valójában nagyon érzékeny vagy: tartasz a sikertelenségtől és a csalódásoktól, ezért több időre van szükséged ahhoz, hogy egy új munkahelyen vagy új párkapcsolatban feloldódj, és igazán boldognak érezd magad!
Tipp: ez a testhelyzet kortól és nemtől függetlenül mindenki számára pihentető lehet, az embrió- vagy magzatpózban ugyanis nem terheled meg sem a derekadat, sem a gerincedet!

2. Ha oldalra fordulsz

Ha alvás közben egyenes törzzsel, ám oldalra fordulva fekszel, éjszakánként többnyire zavartalanul pihensz, és nem terheled meg a gerincedet: ez az alvási pozíció egyébként is arra utal, hogy nyugodt és megbízható ember vagy, aki két lábbal áll a földön, és nem ringatja magát hamis illúziókba. Nem hajszolsz elérhetetlen célokat, többnyire elégedett vagy az életeddel! Ha azonban kissé oldalra fordulva, de hason fekszel, nem vagy ennyire realista – a gyorsan megszerezhető örömökre koncentrálsz, a jelennek élsz, ezért a hosszú távra tervezés nem tartozik az erősségeid közé!
Tipp: a gerincedet és a csípődet akkor tudod ebben a pozícióban leginkább ellazítani, ha az alul lévő lábadat kiegyenesíted és picit hátranyújtod, míg a felsőt felhúzod – akár egy puha kispárnát is tehetsz a térdeid közé!


3. Ha háton fekszel

Bár az emberek többsége nem képes egész éjszaka háton feküdni, te mégis így alszol? Ez az alvási pozíció a szakemberek szerint arra utal, hogy lételemed a pörgés, egy pillanatra sem bírsz leállni a munkával, a tanulással és a szórakozással! Ha a karjaidat a fejed fölé emeled alvás közben, ez még inkább jellemző rád: a munkádban és a tanulásban mindig a maximumra törekszel, csak a tökéletesen végrehajtott feladatokkal elégedsz meg, ám ennek ellenére nem érzed nehéznek a mindennapokat. Felszabadult és nyitott vagy, ezért rengeteg ismerőssel és baráttal büszkélkedhetsz.
Tipp: kutatók szerint az összes alvóhelyzet közül ez a póz a legkevésbé pihentető a tested számára – felmérések szerint a háton fekvők alvása felszínes, ráadásul sokszor horkolnak is! Ha mégis csak így tudsz elaludni, tegyél egy puha hengerpárnát a térdeid alá, így tehermentesítheted a gerincedet!


4. Ha hason alszol

Kizárólag hason bírsz elaludni, más testhelyzetben egyáltalán nem jön álom a szemedre? A magzatpóz mellett ez a másik legnépszerűbb alváspozíció, pedig megterheli a gerincet és a nyakat, sőt egy idő után akár derékfájdalmat is okozhat! Ha mégis ebben a pózban alszol, nagy valószínűséggel hatalmas baráti körrel rendelkezel, mert nyitott és szórakoztató személyiséggel rendelkezel. Ennek ellenére időnként eluralkodik rajtad az egocentrizmus: ilyenkor csak magaddal akarsz foglalkozni, és elvárod, hogy mindenki rád figyeljen!
Tipp: hogy a gerincedet és a nyakadat ne terhelje meg annyira ez a pozíció, ne csak a fejed, hanem a hasad alá is tégy egy kispárnát!
 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.